Q-keurmerkWatersnip 15
1191 TH Ouderkerk a/d Amstel
M 06 21157851
E kitty@trihodos.nl

Expertise

Kitty Jacobs is sinds 1980 oefentherapeut Mensendieck ( Bachelor of Health). Zij is jarenlang actief geweest voor de landelijke Vereniging voor Oefentherapeuten Mensendieck en Cesar, VvOCM. Gedurende haar loopbaan bij o.a. een academisch ziekenhuis en een paramedische groepspraktijk heeft zij cliŽnten met zeer uiteenlopende problematiek behandeld. Belangrijk uitgangspunt in haar werkwijze is het veranderen van patronen in de lichaamshouding en beweging die de fysieke en mentale gezondheid en gedrag in het werk beÔnvloeden. Zij benadert de mens als een uniek individu dat leeft en werkt in een systeem.

Sinds 1999 is zij werkzaam als bedrijfsoefentherapeut, EXPres. Zij traint groepen medewerkers op het gebied van lichaamshouding en beweging, vitaliteit, een ergonomische werkwijze en stress-management om de belastbaarheid van werknemers te verhogen.

Tevens is zij werkzaam op de Hogeschool van Amsterdam (HvA) als docent aan de opleiding oefentherapie en als coŲrdinator in de minor Arbeid en Gezondheid.

Mindfulness en RET

Zij is gecertificeerd mindfulness trainer (IvM) en geeft Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) trainingen. Een evidence based training om gezondheid en algemeen welzijn te verbeteren door aandacht en bewustzijn te ontwikkelen in het hier en nu voor lichamelijke gewaarwordingen, gedachten en gevoelens.

Zij volgde een opleiding in Ratio Emotieve Training ( RET), een methode die zich richt op het wegnemen van emotionele belemmeringen voor gedragsverandering.

Coach, mindfulness trainer, bedrijfsoefentherapeut en docent ergonomie

In 2004 heeft zij de coachopleiding afgerond en coacht zij individuele medewerkers. Hierbij gebruikt zij lichaamsgerichte en oplossingsgerichte methodes, mindfulness en Ratio Emotieve Training.

Zij werkt sinds 2007 als docent ergonomie aan de ACTA (Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam). Deze expertise gebruikt zij om tandartsen, mondhygiŽnistes, orthodontisten en assistentes te trainen in hun werkhouding en werkwijze.